Srubovka s.r.o.

Malá Morávka 24
Malá Morávka
79336
+420 604 898 903
+420 603 457 752
srubovka@seznam.cz

Chystáme se na dostihy

23.04.2013 21:25

Dostihová sezóna 2013 začala před necelými dvěma týdny v Praze Velké Chuchli rovinovými dostihy. První překážkové dostihy v České republice se ale budou konat až nadcházející sobotu v Brně. Na tyto dostihy byla dnes uzavřena startovní listina a jelikož jsme převážně překážkovou stájí, zahájíme i my naši letošní sezónu právě 27. 4. 2013 v Brně, kam povezeme 4 koně. Na programu dne, jsou 3 překážkové dostihy, které mají start plánovaný vždy s hodinovým odstupem. První z nic bude v 15:00 dostih pro nejmladší překážkáře v kategorii steeplechase, tedy pro 4leté koně s názvem CENA SPOLEČNOSTI TESYDO s.r.o. - Stch - cena IV.kat. - 4 - 3400 m - 30 000 Kč. V tomto dostihu se představí celkem 10 koní z nichž všichni mají nějakou zkušenost s dostihovým provozem, byť v mnoha případech velice odlišnou. Jsou zde dvě klisny, které starotovaly pouze jedenkrát (Orphea v rovině a Eagle Wings v proutěných překážkách), naopak Romantique Rouge (FR) má za sebou již 12 startů (2x PP). Nejvíce vydělaných peněz má doposud Tippolina, která startovala celkem 11x, vždy na rovině. Svůj debut si odbyla právě v Brně vítězstvím a dále jako dvouletá byla třetí, druhá a čtvrtá (v II. kategorii v Pardubicích den před VP). Šest koní má již alespoň jednu zkušenost v překážkovém dostihu a z nich se pouze Venturio nedostal do cíle. Kromě dvou výše uvedených klisen se pouze rovinám věnovala Prem a valach Vinsti, který však jako jediný má za sebou start v letošní sezóně, a to před dvěma dny v Bratislavě v rovině na 3 200 metrů. Naše středisko v tomto dostihu budou reprezentovat dva zástupci, s číslem jedna startující Menuet (DS Malá Morávka) s Jánem Machem a s číslem 3 Eagle Wings (Stáj Annaberg) s Janem Kratochvílem.

V 16 hodin odstartuje CENA SPOLEČNOSTI K-K METALa.s. - stch - cena IV.kat. - 5+ - 3600 m - 35 000 Kč.  Plné pole startujících čítá 14 koní. Mezi pětiletými najdeme první dva a čtvrtého ze stejně dlouhého dostihu (jenž byl určený 4letým koním), který se v Brně konal loni na podzim (29. 9. 2012). Jsou jimi Rosi, Médium a Raweni. Po dvou letech od svého vítězství v tomto dostihu a v neměnné sestavě se do Brna vrací tým DS Pegas s Bleskem. V dostihu startují i dva koně, kteří si překážky vyzkouší poprvé (Enyky Benyky a Carouso - který bude startovat po druhé v životě). Za stáj Stáj Vymazal bude startovat bělka Aljaška, která je velice spolehlivá a s výjimkou své první sezóny a roku 2008, vždy dokázala získat minimálně jedno vítězství za rok. V jejím sedle tentokrát bude Ján Mach.

Poslední překážkový bod programu obstará hlavní dostih - Jarní brněnská stch-Pohár hejtmana JM kraje V.ročník - Stch - cena III.kat. - 5+ - 4100 m - 60 000 Kč, na jejímž startu, který je plánován na 17 hodinu, bude 13 koní. Na start se postaví několik koní, kteří si tento dostih již úspěšně vyzkoušeli v jeho předešlých edicích. Rabbit King's Best (GB) byl loni dvakrát druhý (v červnu a září),  Curator (POL) zde startoval 5x a vždy byl na dotované pozici (2x třetí, čtvrtý, páty a v září 2011 tento dostih vyhrál), Eso (USA) byl přesně před rokem třetí. Za DS Malá Morávka do dostihu nastoupí šestiletý polokrevný  Templář s Jánem Machem.

_________________________________________________________________________________________________________